tisdag 30 augusti 2011

Rörstrand

Jag älskar min matservis. Det är Capri från Rörstrand som jag fått av min farmor. Jag tycker en är så fin, minns att jag alltid tyckte det när jag var liten och vi var på middag hos farmor och farfar. Titta bara på såsskålen! Tycker den är så charmig. Tallrikar i tre olika storlekar samt djupa tallrikar och serveringsfat som är lika gula som såsskålen. Jag skulle vilja ha fler delar av den, för det måste det ju finnas. Men när jag sökte runt lite bland Rörstrands porslin så var det väldigt svårt att hitta Capri överhuvudtaget. Fick i alla fall reda på med mitt googlande att den är från 50-talet. Jag beundrar att det fortfarande är så fin, jag är så rädd om den att det nästan är synd att använda till vardags. 
Däremot hittade jag andra skönheter från Rörstrand, därbland den här läckra marmeladburken! Den är från Picknick och när jag kollade vidare så hittade jag mycket, mycket fint av den serien. Den är designad av Marianne Westman och även denna är från 50-talet. Jag skulle utan tvekan kunna fylla mitt kök med den här typen av porslin. Jag blev lite kär. Är det auktioner som gäller nu eller? Jag skulle ha levt på 50-talet. 

Jag gjorde en tripp ner mot torget idag. Hittade en jättegullig butik med massa ost och, choklad och te! Jag blev genast kär i butiken. Jag hade inte tänkt köpa nånting, men kom ändå hem med ett choklad och chili te! Tyckte det lät så spännande och jag önskar att jag kunde säga att det var jättegott. Kanske behöver jag vänja mig vid det, men spännande var det helt klart! Chilin gjorde det starkt, har inte smakat något liknande i te tidigare. Det var lite kul.

1 kommentar:

  1. Just denna marmeladburk är omåttligt populär och brukar kosta över 1000-lappen.
    Håll ögonen öppna på Tradera. Den går även under namnet Grape.

    SvaraRadera