tisdag 14 december 2010

Det spännande livet i LC

Nyss varit ute på låspatrull. Och som vanligt är inte patrullerna allt för roliga. Nästa pass börjar vid 1:00, då det ytterligare blir en patrull. (Visserligen med bil och möjligtvis med besök till McDonalds!)
Så nu har jag några timmars "ledighet", vilket är skönt. Pojkarna sitter och spelar tv:spel så funderar på att fortsätta i min bok. "Den gåtfulle fotogarfen". En mycket underlig bok, väldigt spännande dock, men underlig. Fokuset är på en man. En gift man med barn. Författaren börjar med att beskriva hur olycklig familjen är och hur förjävliga dem är mot varandra. Mannen verkar inte allt för förtjust i sin fyra månaders son som bara skriker hela tiden. Vid ett blöjbyte rullar bebisen ner från skötbordet (!) Hans fru är otrogen och nu har mannen mördat älskaren..
Som sagt, den är mycket underlig. Men det är också väldigt fängslande och spännande. Jag vill ju veta hur det kommer gå för mannen, för boken kan ju inte sluta med att han får 25 års fängelse. Eller så är det just de den gör. Så blir han fast där i fängelseträsket och är helt förstörd efter 25 år och får aldrig mer träffa sina söner. Hela hans karriär kommer gå åt helvete och hans fotografdrömmar kommer aldrig att bli upplevda. Det skulle inte förvåna mig om den är olycklig, jobbig och lidande från början till slut.

Wennström har blivit bättre från sin magsjuka, och är tillbaka i vaktens lokaler. Men. Nu har en annan blivit magsjuk.. Och inte heller har vi något vatten för att dem har stängt av det, av någon anledning som inkluderar grävmaskiner. Så får väl se om man klarar sig helskinad och frisk här ifrån på fredag. Jag har verkligen inte tid med att vara sjuk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar